attitude

Veel opdrachtgevers kennen mij als een "freelancer". Dit is een etiket dat mij past. Ik associeer freelancersschap met flexibiliteit, kennis van zaken, kwaliteit en arbeidsethos. Dit zijn noodzakelijke eigenschappen voor een freelancer. Want: wie klein is, moet slim zijn. Het zijn ook de eigenschappen die ik nastreef.

Waar ik ook graag mee etaleer, is veelzijdigheid. In mijn branche, digitale publicatie, gaan de ontwikkelingen erg hard. Ik vind het een eerste vereiste om altijd op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Maar niet alleen op mijn eigen terrein hebben de nieuwste technieken mijn aandacht. Altijd ben ik op zoek naar nieuwe vaardigheden. Zo blijft het werk ook interessant. Grafisch, layout-technisch, redactioneel, multimediaal, coördinerend. Mijn opdrachtgevers willen vaak een alleskunner. Soms een muzikant, dan weer een instrumentbouwer, soms een dirigent, en dan weer een componist, soms een geluidstechnicus, dan weer een docent.

Tenslotte geloof ik in het belang van goede verhoudingen met de klant. Samen werken aan mooie en goede producten, in een ontspannen en open sfeer, met respect voor alle deelnemers aan het project, en al hun wensen. 'Zwarte pieten' is niet mijn stijl, samen léren van fouten wel. Openstaan voor elkaars suggesties, onderling delen van informatie ook. Niemands mening is heilig verklaard, maar iedereen moet de zijne kunnen geven.